Update Blog

Posted: February 9, 2009 in Uncategorized

Haaah..

Akhirnye.. Post jugak aku entry baru stelah kian lame berdiam seribu bahase. Sampai member aku pon dah tegor. Thanks lor to cik Bainu yg pakse aku untk update blog neh. Huhu.. Sebenarnye dari hari2 lepas lagi, aku dah nak update. Tapi disebabkan kekangan kerja dan mase yg senangtiase menjelesi aku, x dapek la nk buat begituuu.. Chewah, ade pulak alasannye.. Hmp, begitulah manusia. Selalu mencari objek skeliling untuk dipersalahkan. [aih, mcm perli diri sendiri jek??? haha.. ;)]

Mase aku post entry nih, aku berade d rumh sewa member kelas aku kt Parit Haji Rais, Batu Pahat. Saje je aku memampirkan diri nak bersilaturahmi. Lagipun, hari ni kan cuti ganti Thaipusam. So, aku ade lbey banyak mase nk diluangkan. (Padahal tujuan sbenar kecni untk men online game, hehe.. ) Bistu nak buat macam mane, ambitious aku ade pde game. Haha..

Mayb aku akn gerak balik ke JB dalam pukul 5 petang ni.. Sebab besok dh start kejer. Hadooi, malehnye! N penyelia unversiti pon nak datang buat inspection. So aku kene la prepare pape yg patot untk acting esok. Hehe..

Log book untk minggu lepas je masih lom siap. Tinggal sket lagi. Malam ni nk kene sempatkan jugak waktu isi log book. In case klu ditanye x buat kejer ke aku kat cni. Jdi klu dah siapkn buku tu, xde la ruang penyelia nak tanye cmtu kan? Ahaks! ;p Alaaa, tapi aku rase biasa je.. Borak2 kosong sparuh, borak2 de isi 1/3. Dorg dtg cme nk check samade student wat keje ataupon x. Pihak majikan soh jadi kuli batak ke cam stengah2 member aku kene?? Xpon, ade keje kosong lagi yg ley penyelia apply. Haha.. Mcm2 bemain kt fikiran aku.

Misteri

Posted: January 30, 2009 in Uncategorized

My office ceiling

Oke.

Baru hari ni aku sempat nak tulis blog. Ceritanya berlaku semalam. Masa aku kt office. Aku balik agak lewatla sampai dah masuk waktu maghrib. Time ni memang dah xde orang langsung. Boleh kire macam aku sorg je kat situ. Sme orang kerajaan pukul 5 lagi dah balik. Ini blog punya pasal la, gian sangat nak edit. Sampai aku sendiri x ingat nak balik.

Tengah aku wat keje, tibe2 ade besi paip jatuh kat atas ceiling office aku. Kletang-ketung bunyi! Adush, boleh lak die nak jatuh time aku sorang2. Pastu ade bunyi benda berlari kat atas ni! Bilik air yang berdekatan dg ofis aku pon tetiba air terbukak kuat. Aku dengar jela, tapi x pegi. Ahaks! (malas je nk pegi tengok, bukan pe.. hihi) Ditambahkan pula hari Khamis malam Jumaat. Haiyoo.. Terkejot gle aku time tu. Sebelum ni aku selalu ade kt office ni, x pernah plak nak jadi. Hemp.. Macam x sudi aku dok lame2. So aku pon apelagi. Angkat punggung terus blah la sambil komat-kamit baca ayat Kursi. Balik tu punyela pecut, berdebar2 seyh.. Dah sampai rumah tgok muke mak abah barula lega sket. Haha..

My Workstation

Posted: January 29, 2009 in Uncategorized

Network

Servers

Okeh. Aku tunjukla korg tempat keje aku ari2. Tempat aku membanting tulang empat kerat dan berhempas pulas. Actually, xde pon sampai banting2 tulang. Ayun2 je tulang kt jari jemari tu. Haha, dah tu la keje aku. Nk buek macam mane, eden trimo jah. Huhu..

Memang rase kureng cabaran berbanding aku jd Techist dulu. Jd technician manyak syok mah! Sbb pe? Sbb boleh pegang sesuatu yg keras. Ahaks! (tink + ok me comrades) Maksud aku macam spanar ke, screw driver, tukul ke. Kan best klu kte leh bak men bende2 camtu. Boring pon x, sehat pon ye. Hemp.. : ] P satu agi cabaran plg mcabar jd technician ni dulu ialah nk tahan iman dari godaan2 nurse yg ramai n cun mecun. haha.. Al-Maklumlah.. ehm, “ABANG” spanar kat situ cume de 3 org je time tu, tp nk support punye la berpuluh wad.  (A’cieh, sejak bile jd abg lk niy?! hehe..) So klu pape machine down. Mulelah rayuan gombal mendayu-dayu bkumandang kt tephone. Asik bedarah je tinge aku keje situ. Hari2 singgah wad ENT (ear nose throat) nk gi tampal tinge. Ahaha.. [^^,]

Sekarang ni keje aku lebih rileks n guna otak pon x sampai 20%. Haih, tensen btol aku. Boleh kene sakit jantung klu keje lame2 kt cni. Lps ni aku kene gak cari keje yg lebih byk gunekn tenage physical.

FS buat hal..

Posted: January 26, 2009 in Uncategorized

Describe Who You Want To Meet

Add Media

Haih.. tensen btol aku arinie..

Ni yg rase nk luahkn dlm blog aku nih. Hehe.. FS buat hal lah. Abes sme aku punye layout yg aku dah seting baik-baik jadi kacau bilau. Huuuh, susah btol. Mmgla aku pon tesilap. Patotnye aku paste HTML code tu kat Media section. Tapi tersilap paste kat dalam Who You Want To Meet box. Sbb customize page dengan edit profile die hampir same. Aku selalu tertukar. Haiyak..

Aku boleh nk edit balik. Tp nape la diorg tak pakai command HTML yg cam dulu.. Kan senang. Ni die pegi tukar coding  len watpe, bile aku set je. Die lari. SATU PERSATU LARI, ni yang buat aku makin geram neh! huhuu.. dah la tgu awek, x datang-datang lagi.. Huwaaaaaaah~ TENSENYER!

Masih blur

Posted: January 25, 2009 in Uncategorized

Question

Hmm..

aku masih try untuk cari theme yg sesuai untuk blog ni. N masih terpinge2 lagi kat mane la nk setkan time untuk blog baru ni. Sbb rasenye jam die mmg salah waktu aku post yang pertame. Sekarang ni aku kat UTM, dalam ofis aku sendiri cube nk buat blog ni. Line internet kat sini memang laju banyak daripada kat rumah yang cume gune  broadband Celcom yg dah makin slow connectivity die. Sbb kat tempat aku kerja ni mmg merupakan main Gateway yang mengawal semua traffic UTM ke dunia luar.

1st Blog

Posted: January 25, 2009 in Uncategorized

Bismillah as bird

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim…

aku mulekan blog aku. Ni la first blog yg aku try untuk create. Hope it would grow into a wonderful blog n senang dibace oleh sesiape. X lupe juge, aku akan cobe isi blog ni dg arts kerana tu memang minatku dari kecil. Ia juge akan menjadi blog yg sesimple mungkin.

Keyh ~